5 gode råd til at få plakaten til at fremstå flottest

Oprettet d.

For at få din plakat til at fremstå pænest på væggen og tilføre det udtryk, og den stil, som du ønsker, har jeg 5 gode råd, som er værd at tage med.

 

1. Vælg altid en ramme der passer til plakaten

2. Vælg rammer med ægte glas

3. Hæng plakater der passer til rummet

4. Hæng ikke plakater for langt fra hinanden

5. Brug det rigtige værktøj og tilbehør til at hænge din plakat op

 

1. Vælg altid en ramme der passer til plakaten

En ramme er halvdelen af plakatens udtryk. Plakaten ændrer udtryk alt efter om det er en lys, mørk eller farvet ramme den sættes i. Er rammen for lille, skal plakaten skæres til, hvilket ikke altid er ligetil – det er sværere end som så at skære lige. Er rammen derimod for stor, rutcher plakaten rundt og det er besværligt at få den til at hænge lige i rammen. Man kan vende sig til rigtig meget, men ligemeget hvad, så ser det underligt og halvfærdigt ud at vælge en ramme, der ikke passer til plakatens format. Det betyder også at både udtryk og stil bliver herefter. Du bør derfor altid overveje, om det er den specifikke plakat du er vild med pga. farve og udtryk, eller om du i stedet blot leder efter en ny plakat til din "gamle" ramme.

 

Hos Permild & Rosengreen kan du vælge at søge efter plakater i forskellige formater.

 

2. Vælg rammer med ægte glas

Vi anbefaler altid en ramme med rigtig glas. Dette gør vi, da plexiglas meget nemt får ridser og tiltrækker mere støv end rigtig glas på grund af statisk elektricitet. Selv en støvklud kan lave ridser i plexiglas og her sætter støvet sig.

 

Hos Permild & Rosengreen sælger vi kun rammer med ægte glas. Du kan se vores rammer her:

 

3. Hæng plakater der passer til rummet og de møbler der er i rummet.

Når der skal vælges plakater til stuen, køkkenet eller soveværelset, er det vigtigt at kigge på de møbler, som plakaten skal hænge over eller ved siden af. Små plakater bør, hvis det skal hænge alene, være over mindre møbler eller på et lille vægstykke evt. i en karnap. Store møbler, sofaer, skænke og brede vægge kan sagtens klare store rammer. Vurder altid billedet i forhold til objektet det hænger oppe imod. Desuden er en god tommelfingerregel at hænge plakaten 15-20 cm fra objektet, så den ikke hænger for langt fra objektet. Plakaten nemt kan flagre, hvis den hænger for højt eller blive mast hvis den hænger for tæt på objektet.

 

4. Hæng ikke plakater for langt fra hinanden.

Når plakater skal hænge sammen, skal de igen ikke hænge for langt fra hinanden, da de ellers nemt hopper og danser ved siden af hinanden. Igen gælder tommelfingerreglen om max 15-20 cm fra hinanden. 

 

5. Brug det rigtige værktøj og tilbehør til at hænge din plakat op.

For at dine plakater hænger bedst muligt, så tag dig tid til at kende din væg, er det gips, mursten eller beton. Brug et ordentligt værktøj/bord og brug gerne rawplugs. Det kan være svært at bore huller i væggen, men når det gøres rigtig bliver resultatet også herefter, og det samme hul kan jo bruges flere gange :-) 

 

Dette var 5 råd til at dine plakater gør sig bedst på dine vægge.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Trustpilot