Indret med lyse og elegante boheme farver

Oprettet d.


Indret med lyse og elegante boheme farver, og få det smukke lyse og elegante drømmehjem med et strejf af boheme. Men, lys og elegant boheme, hvad betyder det? Betegnelsen lys og elegante boheme betyder, at stilen er lys og let med lyse pastelfarver, i et afslappet sammenspil, der skaber en let, elegant og samtidig afslappet indretning. 

 

Spring ud i lyserød, lysegrå, støvet mint og skab rolige kontraster med støvet grøn og en varm solgul. Skab den lyse og elegante boheme stemning, der oser af overskud med den afslappede boheme stemning. 

 

Denne fantastiske fine farvekombination består både af de lyse pastelfarver i lyserød, støvet mint, lysegrå og blå, der giver et let og lyst udtryk, med kontraster, der ikke overdøver eller dominerer, men komplimenterer de sarte pasteller, så der skabes en let elegant boheme stemning og helhedsfornemmelse.

 

Når man ønsker at indrette til en bestemt stemning og følelse, er det altid en rigtig god ide at have et farvespekter/farvepalette at holder sig til. På den måde gør man det langt nemmere, og nærmest som en leg, at indrette sin bolig, finde lamper, table books, puder, lys, plakater og andre nipsting. Man opnår en form for “ramme”, så boligindretningen ikke ender med at blive et virvar af farver og udtryk. 

 

Et tip til det lyse og elegante drømmehjem, med et strejf af boheme, er at male en væg i en af de smukke lyse pastelfarver, grå, mint, lyserød eller lyseblå. I vores showroom, i Roskilde, har vi malet 3 forskellige udstillingsvægge. Så man kan se, hvordan plakatmotiverne ændrer farve og udtryk, når de hænger på en farvet væg, frem for en traditionel hvid væg, som godt kan få det hele til at flimre lidt. Det er helt utroligt og meget wow-agtigt, hvad det gør ved et rum, at tilføre bare en enkelt farvet væg. Selv om det er en helt sart pastel, så forandrer det hele looket af rummet, og er medvirkende til at fuldende bohemestilen. Og selv om det kan tage pusten fra mange at skulle gå i krig med at male, så er det faktisk en del nemmere end man går og tror. Har man først gjort det en gang, ja så kan jeg ikke love, at man ikke gør det igen, for man kan godt gå hen og blive lidt farve afhængig og få lyst til at se sine motiver og møbler med en anden baggrund. 

 

I dette eksempel med lyse og elegante bohemefarver i indretningen har jeg præsenteret 5 af vores fine plakater. 

I venstre hjørne er det den virkelig fine, men også store udstillingsplakat fra udstillingen med den schweiziske arkitekt, Le Corbusier i 1987, fra dengang Kunsten hed Nordjyllands kunstmuseum. Motivet er typisk modernistisk, med pudsige penselstrøg, der samler eksperimenterende elementer på en genkendelig måde. Motivet hedder “Secret” og indikerer, at der er noget hemmelighedsfuldt på spil i billedet. Plakaten har de fineste farver, og passer så fint ind i den lyse bohemestil, på grund af motives afslappende form og de farver. 


I højre hjørne ser du det fine motiv “Peach”, malet af den hollandske kunstner Jean Bernard, i de fineste støvgrønne, nærmest grå toner, der sammen med de fine lyserøde strøg gør motivet fløjlsblødt og virkelig smukt. Man tror næsten ikke sine egne ører, når man får at vide, at dette motiv er malet i slutningen af 18. århundrede.


Nederst til venstre er det det fine og sjove motiv, “Die hexe mit dem kamm”, tegnet af den tysk-schweiziske kunstner Paul Klee, fra hans tid som underviser på Bauhausskolen. Paul Klees er kendt for at male motiver, der betragtes som lidt naive og uperfekte, men det er også dét, der gør hans motiver så let genkendelige og “nemme” at have hængende alene, eller i samspil med andre skønne kunstmotiver.

 

I højre hjørne er det hollandske Theo Van Hoytemas utrolig fine “Lente” oversat til forår. Theo Van Hoytema er kendt som illustrator, og grafisk designer, og har blandt andet illustreret H.C. Andersens “Den grimme ælling” helt tilbage i 1893. Det virkelig smukke i dette motiv er, måden hvorpå foråret illustreres og fortolkes. I et hav af de fineste solgule blomster, giver det i dag de samme forårsfornemmelser, som for over 100 år siden. Både farven, og udtrykket, på dette fine Theo Van Hoytema passer så fint ind i en lys og elegant bohemeindretning, og tilfører både lethed og den fine bløde kontrast til de skønne pasteller.

 

I midten er det den amerikanske kunstmaler og digter Marsden Hartleys smukke blomster motiv, “Pink and White flowers in a vase” fra 1929. Ifølge kunstinstitutionen Louisiana, som har haft en stor retrospektiv udstilling om Marsden Hartley, præsenteres han som "Amerikas første store moderne maler i det 20. århundrede". Han er især kendt for sin brug af stærke farver og udtryksfulde motiver. Marsden Hartley var en meget berejst og anerkendt herre i både Amerika, og Europa, hvorfor man betragter hans værker som en bro mellem den europæiske og den amerikansk modernisme. Hans utrolig smukke motiv, “Pink and White flowers in a vase”, er som malet til den afslappede bohemestil. Selvom blomsterne er bombastiske, er der noget helt fint, og nærmest silkeblødt over farverne. Farverne er i den grad helt fantastiske. Jo mere man betragter motivet, jo flere farver kommer der til syne, og det er virkelig et smukt motiv at have hængende.  

De 5 plakater som jeg har taget med her, er blot et forslag til sammensætning af plakater, der passer ind i den lyse og elegante bohemeindretning. Vi har massere af andre virkelig smukke plakater, som også vil være helt perfekte i denne skønne farvesammensætning. Om de skal hænge helt tæt samlet på en gallerivæg, eller rundt i rummet er helt op til stil, udtryk og humør.

Hvis du ønsker at indrette med lyse og elegante bohemefarver, har jeg herunder linket til flere af vores smukke plakater, som vil passe perfekt ind i stilen.

 

Flere plakatforslag til indretning med lyse og elegante bohemefarver:

CIRKUS PIGE
JAPANSK TRÆSNIT. KUNISADA. PASTEL BLÅ
THE GENUS IRIS

JAZZ PLAKAT – TRIBUTE TO GERRY MULLIGAN
JAPANSK TRÆSNIT. KUNISADA. MINT
OGAWA KAZUMASA - LOTUS


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Trustpilot