Der er forskelle på væggene og deres betydning i boligindretningen.

Oprettet d.

De motiver vi har på væggene, har stor betydning for både stemningen og stilen i rummet. Nogle ønsker en rød tråd og samme farveskala igennem hele boligen, for at opnå en rolig og harmonisk stemning. Andre ønsker at indrette hvert enkelt rum i forskellig stil, så det bliver en forskellig oplevelse fra rum til rum. Der er intet rigtigt eller forkert i, hvad man gør, så længe man opnår stemningen af ahh..., det her, er mit dejlige hjem.

 

Når vi indretter, og vælger plakater til stuen, er det dog ikke helt uvæsentligt, hvor de placeres. Når vi hos hos Permild & Rosengreen indretter boliger med kunstplakater, opdeler vi altid væggene i primære og sekundære vægge. Det gør vi, da der er ret stor forskel på væggenes betydning for stemningen og udtrykket i indretningen. Primære vægge er de langvarige stemningsgivende vægge, og de sekundære vægge er dem, hvis formål er at give et såkaldt “førstehåndsindtryk” - en wow/ahh effekt, hvor skuldrene kommer helt op til ørene i bare begejstring, og smilet bliver lige så bredt som hos pivot.

 

Eksempel på primære og sekundære vægge i stuen

Væggen bag sofaen er en sekundær væg. De vægge man kigger på fra sofaen betragtes som primære vægge. Dette skyldes, at plakaterne her i den største del af tiden er gemt for øjet/ude af sind, når vi sidder eller ligger i sofaen. Her er vores fokus rettet et helt andet sted hen, end væggen bag os, på et tv, en bog eller en avis. Vi sidder med ryggen til denne væg, og motivernes formål, bag sofaen, er derfor at tilføre wow effekt, som førstehåndsindtryk, når vi kommer ind i stuen, eller inden vi sætter os ned for at føre vores fokus videre til de egentlige stemningsgivende vægge. Man kan roligt skrue mere op for både farve og en vovet sammensætning bag sofaen, da den som nævnt er “gemt” det meste af den tid, vi bruger i stuen. Når du selv skal indrette din stue, er det derfor en god ide at tænke over, om den væg du vil hænge motiver op på, er en primær stemningsgivende væg, eller en sekundær væg, som den over sofaen.

Væggen med det berømte tv betragtes som en primær væg, da vi i længere tid har fokus mod netop denne væg. Vi anbefaler, at man vælger mere afdæmpede motiver til tv-væggen. Det gør vi for at skabe mere ro til hjernen. Der er kamp om vores opmærksomhed i dag, og derfor råder vi også ofte vores kunder til, ikke at sætte motiver med portrætter lige ved siden af tv'et. Portrætter med øjne “støjer” mere, og tiltrækker vores opmærksomhed i højere grad - og vi tiltrækkes automatisk af, at andre “kigger” på os Vi er sociale væsner, og ønsker at føle os forbundet med andre. Derfor søger vi naturligt øjenkontakt, og dette gælder altså også for et motiv på væggen. 

For at du opnår en behagelig indretning med plakater i din bolig, er det derfor en rigtig god ide at afgøre om den væg, du ønsker at udsmykke, er en primær eller sekundær væg. 

 

Andre eksempler på sekundære vægge, hvor du nemt kan skrue op for pang og udtryk:

  • Den væg som er bag dig, når du sidder ved skrivebordet på kontoret.
  • Den væg som sengen har hovedgærde op imod.
  • Væggene i en lukket entree.
  • Væggen bag toilettet.

 

Plakaterne vist på billedet ovenfor:


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Trustpilot