Hvorfor er det så svært at vælge noget til væggen?

Oprettet d.

Det helt simple svar er, at det er det heller ikke …, men vi har gjort det til et svært valg. For vores vægge er ikke længere kun vores, da med i beslutningen om hvad der skal på væggen, har vi venner, bekendte, kollegaer, fremtidige chefer osv. Også selv om de aldrig kommer på besøg og beskuer vores vægge.
 

Vores bolig er blevet en del af vores CV og derfor væsentligt i forhold til vores positionering som mennesker ift. netop bekendte, kollegaer, chefer og naboer via Instagram og Facebook. Hvis vi købte tøj, som vi køber plakater, ville vi i gennemsnit få et stykke tøj hver 3 år. Det er nemlig så lang tid, at plakaterne i gennemsnit hænger på vores vægge, før vi skifter dem ud. Det er der som sådan ikke noget galt i, men det er interessant i forhold til spørgsmålet om, hvorfor det er så svært at vælge. Når man f.eks. køber en ny bluse, så går man naturligvis ikke med den 24/7. Så ville man blive træt af den og måske ville den nok også lugte en smule. Men hvem er det der siger, at man skal se på det samme motiv hele tiden? Det er altid sjovt at sætte vores valg lidt på spidsen, så jeg vil derfor prøve at tage dig med i 2 scenarier, som du måske kan nikke genkendende til, eller kender nogen som det måske gælder for.
 

Bluse købet

Jeg skal endelig ud på lørdag, Jeg har fået ordnet hår, ser mega godt ud, det bliver super hyggeligt. En ny skjorte ville være prikken over i’et. Jeg har fri torsdag, så det passer perfekt, så kan jeg lige nå ud og finde skjorten.
 

Overvejelser i forbindelse med købet:

 • Det skal være moderne

 • Den må gerne være frisk
   
 • Det skal ikke larme alt for meget 

 • Det skal være ligesom den Ditte havde på til fødselsdagen, altså bare ikke den samme, men i samme stil.
   
 • Den skal passe til de grønne bukser, for dem skal jeg skal have på

 • Den skal have kort ærme, nej måske langt er bedre, det kan jo blive køligt, men det kan også blive varmt


Resultat, ny bluse købt og en top. Pris 765 kr. Det var måske ikke lige helt, hvad jeg havde ønsket, men den passer fint til de grønne bukser og øreringene.

Plakat købet

Vi skal have gæster på lørdag, det bliver super hyggeligt, så kan de også se den nye sofa vi har fået, den er bare så flot. Men vi mangler lige lidt på væggen, for sådan at fuldende rummet, sætte prikken over i’et, understrege stilen, fornemmelsen i rummet, mere hygge, skabe ahh følelsen til fulde… ja, jeg kunne faktisk godt blive ved, men jeg tænker at I er helt med. Jeg har stadigvæk fri på torsdag, så det passer perfekt, så kan jeg lige nå ud og finde plakaten.

Overvejelser i forbindelse med købet:

 • Det skal sige noget til mig, tale til mig… og måske også tale lidt til manden, han bor der trods alt også 

 • Det skal ikke larme alt for meget

 • Det må gerne være rolige farver

 • Det skal ikke være alt FOR neutralt

 • Det må godt have en lille undertone, eller kant, måske lidt wow

 • Det skal være ligesom det Rikke har, altså bare ikke det samme, men sådan i samme stil.

 • Jeg kan ikke lige gul…, jo måske karrygul og helt sart fin gul, ej måske det godt kunne være et gult motiv.

 • Det skal passe til sofaen og der SKAL være en rød tråd gennem HELE boligen. 

 • Det skal også være moderne, altså ikke sådan hypermoderne, ej retro kunne også være ret flot … så kunne jeg style med …

 • Det skal ligne det i boligbladet, men med et andet touch, ikke ligesom blåt hold i nybyggerne eller var det gult hold jeg ikke var så tosset med, nej det var da blåt?

 • Det skal ligne Bo Bedre… eller måske mere Mad & Bolig, hvad er det nu det tredje blad hedder? 

Resultat: puha.. vi venter lige…  

Jeg elsker at vi går så højt op i boligindretning, jeg er jo selv helt crazy med det, men det er sjovt at se på vores overvejelser i forbindelse med beslutningen om køb af forskellige varer, der koster nogenlunde det samme. 

Min pointe er, at det ikke behøver at være så svært at vælge, prøv at kast dig ud i det gule motiv, jeg er sikker på at du får lige så mange komplimenter for dit valg af ny plakat på væggen, som blusen du valgte til middagen, måske endda flere. Og næste gang kunne den nye plakat måske være blå og larme lidt mere, for det er “bare” en plakat og den kan “kommes i skabet” (sættes bag den nye) på samme måde som blusen tages ind og ud af klædeskabet ved lejlighed og humør til at upstyle og downstyle. Leg med udtrykket, farverne, stilen, uden at skifte den dyre grå sofa ud. Med vores rammer kan du nemt skifte motiv. Og når du skifter motiv, vil du mærke en langt større glæde ved din bolig, din lyst til at holde orden og kreative evner bliver skærpet og det er ikke en løgn, men du mærker det bare først, når du laver dine små ændringer på væggen.
 

Så prøv engang at se plakaten som en bluse til stuen næste gang du synes det er svært at vælge, for den skal jo ikke nødvendigvis hænge der i 3 år inden du skifter eller give den en pause bag den nye plakat, så den gamle kan komme frem til efteråret. Og så kan du også mærke glæden, som jeg lover dig du vil mærke.

 

 

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Trustpilot