Louisiana plakater

Louisiana

Louisiana, som er et museum i Humlebæk, åbnede i 1958 med fokus på dansk kunst men er sidenhen blevet et internationalt museum med kunst fra hele verden. Louisianas grundlægger Knud W. Jensen skabte museumet med intentionen om at danskerne skulle kunnese den moderne kunst, som indtil ikke havde haft nogen særlig plads på de hjemlige museer. I de efterfølgende årtier var Louisiana museum revolutionær for udviklingen i at få den danske befolkning til at se på kunst.

Museet ligger i Nordsjælland, har fantastisk udsigt over Øresund og har hvert år 6-10 udstillinger med en kunstsamling, der er blandt de største i Skandinavien. Helt fra museets opstart har Louisiana været tænkt som et kulturelt mødested og debathus og i 2008, i forbindelse med deres 50 års jubilæum, indførte de aftenåbent. De rummelige udstillingsrum, klassisk inspirerende arkitektur, udendørsarialer omringet af smuk natur, Cafe og Butik, samt koncerter, foredrag og debatter, der om aftenen finder sted i koncertsalen – udgør alt sammen Louisiana til et kulturhus, for både børn og voksne.

Saunaprincippet

Louisiana er især blevet kendt for Knud W. Jensens såkaldte saunaprincip. Han inddelte udstillingerne i det der blev kaldt de varme og de kolde udstillinger. De varme udstillinger var for de kunstnere, som de besøgende kendte i forvejen – de moderne klassikere. De kolde udstillinger havde fokus på de mindre kendte kunstnere, der ikke appellerer til Familien Danmark – de svært tilgængelige, ofte

samtidige kunstnere.

 

Kunstplakater

Kunstværker som har været del af udstillingerne på Louisiana museet er sidenhen blevet produceret som kunstplakater og det er derfor blevet nemmere tilgængeligt for det almindelige menneske at erhverve sig et trykket kunstværk og er i den grad blevet en populær udsmykning til hjemmet. Hos Permild & Rosengreen, går vi meget op i kunst, og ikke mindst kunstplakater. Derfor udbyder vi selvfølgelig en lang række kunstplakater, hvor mange af dem er Louisiana kunstplakater.

Klik her og så hele vores udvalg af Louisiana plakater.


 

Populære Louisiana plakater

Se flere Louisiana kunstplakater her. 


Udgået Louisiana plakater

Trustpilot