Indret med funky feminine farver

Oprettet d.

 

Indret med funky feminine farver, og få det smukke farverige drømmehjem.


Men, funky feminin, hvad betyder det? Titlen Funky og Feminin betyder at stilen er både feminin og farverig med skønne pastelfarver og fantastiske kontrastfarver, der skaber en mere udtryksfuld indretning. 

 

Spring ud i lyserød, mint, aubergine, blå og sand og skab den Funky og feminine stil.  (Læs mere efter billede)

 


Denne fantastiske fine farvekombination består både af lyse pastelfarver i form af mint, lyserød og sand, der giver et let og lyst udtryk, men præges også af de lidt mørkere farver som aubergine og blå, der skaber de skønneste og mest fantastiske kontraster, der er med til at give rummet en lidt mere dramatisk helhedsfornemmelse.

 

Når man ønsker at indrette med farver, er det altid en rigtig god ide at have et farvespekter/farvepalette at holde sig til. På den måde gør man det langt nemmere, og nærmest som en leg, at indrette sin bolig og finde lamper, table books, puder, lys, plakater og andre nipsting. Man opnår en form for “ramme”, så boligindretningen ikke ender med at blive en stor farvelade og virvar af farver. 

 

Et tip til den funky og feminine indretning er også at male en væg i en af de lyse pastelfarver, sand, mint eller lyserød. I vores showroom, i Roskilde, har vi malet 3 forskellige udstillingsvægge. Så man kan se, hvordan plakatmotiverne ændrer farve og udtryk, når de hænger på en farvet væg, frem for en traditionel hvid væg, som godt kan få det hele til at flimre lidt. Det er helt utroligt og meget wow-agtigt, hvad det gør ved et rum at tilføre bare en enkelt farvet væg, også selv om det er en sart pastel, så forandrer det hele looket af rummet. Og selv om det kan tage pusten fra mange at skulle gå i krig med at male, så er det faktisk en del nemmere, end man går og tror. Har man først gjort det en gang, så kan jeg ikke love, at man ikke gør det igen, for man kan godt gå hen og blive lidt farve afhængig og få lyst til at se sine motiver med en anden baggrund. 

 

I vores eksempel med Funky og feminine farver i indretningen har jeg præsenteret 5 af vores fine plakater. I venstre hjørne er det den virkelig smukke blå plakat, med det fine og nærmest drømmende, abstrakte motiv af Camilla West. Camilla West er en fantastisk dygtig dansk kunstmaler, der er uddannet fra Fyns Kunstakademi, og hendes original værker kan opleves hos Galleri Nijenkamp i Odense. 


I højre hjørne ser du det fine motiv, “Et udsnit af sørge iris”, malet af Hans Simon Holtzbecker. Man tror næsten ikke sine egne ører, når man får at vide, at dette motiv er malet i 1600 tallet. De aubergine farvetoner er helt vildt smukke, og jo mere man betragter dette fine motiv, jo mere forelsket bliver man i det. 


I højre hjørne er det “Portræt af ung pige” malet af den franske maler, billedhugger og grafiker Paul Gauguin. Paul Gauguin betragtes som værende ophavsmanden til primitivismen, som er kendetegnet ved brug af mærkelige kropsproportioner, geometriske former og stærke kontrastfarver. Primitivismen blev videreført, og videreudviklet, af berømte kunstnere som Picasso og Matisse, der for alvor fik omverdenens interesse for udtryksformen. Paul Gauguin var gift med danske Mette Sofie Gad og boede faktisk i en kort periode i København. “Portræt af ung pige” kan sammenlignes lidt med “Mona-Lisa”, for er hun glad, eller er hun trist? Plakaten har den smukkeste farvesammensætning af kontrasterne lyserød, blå og har de fineste små mint-farvede blomster. Hele det Funky og Feminine farvespektrum er repræsenteret i denne smukke udstillingsplakat fra Ordrupgaard.

I højre hjørne er det Peter Kjær-Andersens fine “Letz Saumon Fumé” oversat til Letz’s røget laks. Peter Kjær-Andersen er den samme kunstner, der står bag det mere kendte motiv “Choucroute”, som også sagtens kunne passe ind i den Funky feminine farvesammensætning. “Letz Saumon Fumé” findes også i en stor størrelse, 70 x 100 cm. Hvis man ønsker at lade mint-farven være mere dominerende, er det et godt valg at tage den store Peter Kjær-Andersen “Letz Saumon Fumé”. 


I midten er det den engelske kunstner, tekstildesigner og forfatter, William Morris, som står bag dette utrolig smukke motiv, med de feminine former og smukkeste farver. Endnu et fantastisk motiv man kan blive ved med at betragte og blive fascineret af. William Morris er bedst kendt for hans utal af smukke blomstermønstrede tekstildesigns. William Morris kæmpede for at de gamle teknikker blev betragtet, og anerkendt som kunst, der var tilgængelig for middelklassen. Selv om William Morris er bedst kendt for sine tekstildesign, har han også malet mange smukke portrætter, herunder det nok mest kendte “La Belle Iseult” fra 1858.    

De 5 plakater som jeg har taget med her, er blot et forslag til sammensætning af plakater, der passer ind i den Funky feminine indretning. Vi har massere af andre virkelig smukke plakater, som også vil være helt perfekte i denne skønne farvesammensætning. Om de skal hænge helt tæt samlet på en gallerivæg, eller rundt omkring i rummet, er helt op til dig og den stil, det udtryk og det humør, der skal skinne igennem.

Hvis du ønsker at indrette med Funky og feminine farver, har jeg herunder linket til flere af vores smukke plakater, som vil passe perfekt ind i stilen.

 

Flere plakatforslag til indretning med funky feminine farver:

I


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Trustpilot